logo

Mlin Volovec

Ohranjanje in nadgrajevanje integritete

Predstavitev

Družinski Mlin Volovec že od nekdaj deluje in posluje z enakimi načeli. Ohranjanje in nadgrajevanje integritete, vzdrževanje dobrih delovnih razmer ter stabilni dolgoročni poslovni odnosi z vsemi partnerji.

S preudarnim in premišljenim poslovanjem ter razumevanjem tehnologije, mlin danes deluje na izjemno visokem nivoju ter tako zagotavlja visokokakovostne produkte in hkratno visoko učinkovitost. Poslovanje Mlina je specializirano za prodajo podjetjem in drugim večjim uporabnikom. Z razumevanjem potreb in želja naših partnerjev želimo zagotoviti kakovostno storitev, ki bo ohranjala korekten poslovni odnos v prihodnosti.

Project

Zgodovina mlina

Mlin Volovec se ponaša z več desetletno tradicijo. Z velikim trudom in predanostjo sta Janez in Valerija Volovec v letu 1968 pričela z gradnjo, v tistem času, enega izmed najmodernejših mlinskih objektov. Le dobro leto za tem so čez električne mline prvič stekli prvi kilogrami pšenice. Mlin je v svojih začetkih obsegal »le« 4 naprave za mletje s katerimi so takratni zaposleni v eni delavni uri uspeli zmleti 250-300 kg pšenice. S trdim in vestnim delom sta Janez in Valerija skozi vsa leta poviševala ugled ter tako tudi obseg poslovanja.

Leta 1991 sta ustanovitelja vodenje in upravljanje mlina prepustila sinu Marijanu, ki je kmalu po prevzemu vodenja mlin rekonstruiral, vpeljal nove metode dela in si hkrati zastavil tudi visoke cilje. Mlin ima danes vsaj desetkrat večji obseg prvotnega poslovanja ter izjemno kakovostno opremo s katero dosega vrhunske mlevske rezultate, ki se lahko kosajo z najmodernejšimi mlini po Evropi. Podjetje je v tej več kot 40 letni zgodovini uspelo sestaviti veliko število uglednih partnerjev s katerimi uspešno poslujejo (ali so poslovali) še danes. Nekaj teh imen: Barilla Italia, Žito d.d., Mlinotest, Droga Kolinska, Jata Emona itd.

O mlinu danes

Mlin Volovec danes razpolaga s sodobno in izjemno učinkovito tehnologijo nemških proizvajalcev Buhler. Vsi postopki mletja potekajo avtomatizirano, tako da je dosežena najučinkovitejša raba materiala, delovne sile in drugih resursov. Trenutne kapacitete družinskemu mlinu omogočajo meljavo do 2000 ton pšenice mesečno. V lasti mlina je tudi nekaj prevoznih sredstev s katerimi zagotavljamo hitro in pravočasno dostavo vsem svojim strankam.

Mlin danes razpolaga z:

Zunanji silosi za pšenico 5000 ton

Notranji silos za 100 ton pšenice

11 valjčnih mlinov

Notranji silos za moko 25 ton

Notranji silos za otrobe 10 ton

Izdelki

Mlin Volovec je specializirano podjetje za mletje pšenične moke, ki jo za svoje poslovanje potrebujejo in želijo profesionalni uporabniki. Na voljo so različni tipi za ljudsko prehrano, krmilne moke in otrobi. Naši partnerji moko uporabljajo v raznovrstne namene, kot je na primer peka dnevno svežega kruha in peciva, tort, izdelavo testenin in vseh ostalih pekovskih izdelkov.

V standardni prodaji nudimo:

Check

Moka Tip 400

Check

Moka Tip 500

Check

Moka Tip 850

Check

Moka Tip 1100

Check

Moka Tip 1300

Check

Otrobi

Check

Pirina moka

Pošlji povpraševanje

Spodnji obrazec vam omogoča, da kontaktirate naše podjetje in nam sporočite, kaj vas zanima. Na vaša vprašanja bomo odgovorili v najkrajšem možnem času. Prosimo vas, da izpolnite vsa polja pravilno, sicer vaše povpraševanje ne bo posredovano!